Vergelijk en kijk, het nieuwe motto van veel mensen op het internet, wat zijn de belangrijkste dingen die geregeld moeten worden?

Spread the love

De invoering van een gedragscode voor prijsvergelijkingswebsites zou ertoe kunnen bijdragen dat meer consumenten met kennis van zaken financiële beslissingen nemen, zo is gesuggereerd. Kijk en vergelijk is tegenwoordig heel normaal geworden, maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten als je gaat vergelijken, zeker bij fiscale producten.

In een eerder deze week door de Resolution Foundation uitgebracht rapport werd aangegeven dat veel consumenten gebruik maken van dergelijke sites wanneer zij op zoek zijn naar het beste tarief voor persoonlijke leningen of andere geldproducten. Het bedrijf wees ook op een opiniepeiling in opdracht van YouGov eerder dit jaar, waaruit bleek dat 45 procent van de Britten in de afgelopen 12 maanden gebruik hebben gemaakt van een prijsvergelijkingswebsite om hen te helpen bij het nemen van een financieel besluit.

De gebruiksvriendelijke manier van prijzen vergelijken maakt het besparen een stuk simpeler

En hoewel deze portalen over het algemeen werden geprezen voor hun gebruiksvriendelijkheid, stelde het bedrijf voor dat door het creëren van een vrijwillige gedragscode voor prijsvergelijkingswebsites, mensen meer kennis zouden kunnen vergaren bij het overwegen of ze geld zouden moeten lenen. Dit zou hen op zijn beurt kunnen helpen bij het selecteren van goedkope leningen en andere soorten financiële producten. Het uitvoeren van dergelijke maatregelen, zo werd beweerd, zou ook het streven van de overheid ondersteunen om de financiële capaciteit van het land te vergroten en een nationale adviesdienst voor de generieke economie te bevorderen.

Waar kun je allemaal producten vergelijken?

De stichting wees er ook op dat de sector met succes eerdere kritiek heeft aangepakt, zoals het voorstel dat het aanmoedigen van consumenten om “ongepaste” leningaanvragen te maken, hun kredietratings heeft geschaad. Er werd echter gesuggereerd dat de uitleg van de verschillende technische termen en afkortingen in verband met fiscale producten moet worden verbeterd.

Hoe Wordt De Regulering Van Vergelijkingswebsites Aangepakt?

Bijgevolg kunnen dergelijke stappen in de richting van regulering van vergelijkingssites ertoe bijdragen dat potentiële kredietnemers gemakkelijker goedkope leningen en andere vormen van krediet kunnen vinden. Een organisatie, meldde eerder dit jaar dat door niet de tijd te nemen om te zoeken naar concurrerende leenmogelijkheden veel mensen onnodige druk op hun financiën zouden kunnen uitoefenen. Hij verklaarde dat degenen die “over de kansen heen betalen” door het financieren van uitgaven door middel van winkelkaarten veel geld kunnen besparen door over te schakelen op een persoonlijke lening met een laag tarief.

Related Post